Nyt foder skal forhindre livsstilssygdomme hos heste

hestefoder-forhandlere-importoerer-forretninger-butikker-webshops-hesteblog

hestefoder-forhandlere-importoerer-forretninger-butikker-webshops-hesteblog

Flere heste får livsstilssygdomme, da de spiser forkert og laver for lidt. Det vil Vorbasse-firma lave om på.

Det er ikke kun os mennesker, der spiser forkert og laver for lidt. Præcis det samme gælder for heste, og det har ledt til et stigende antal tilfælde af en sygdom, der ligner diabetes. Derfor har to hesteelskende venner fra Vorbasse udviklet et nyt foder, der skal være sundere for hestene.

– Problemet er, at meget hestefoder i dag er tilsat forskellige fyldstoffer, som ikke er godt for hestene. Det ødelægger mere end det gavner, men det giver en bedre fortjeneste, lyder det fra Dan Holm Wagener, der sammen med vennen Poul Verner Pedersen har startet firmaet Nordic Horse.

Der findes ikke tal for, hvor mange heste, der har livsstilssygdomme, men ifølge Videnshuset SEGES er det et stigende problem. Hestene udvikler stofskiftesygdommen EMS, der ligner type II diabetes, som rammer mennesker, men i værste tilfælde kan EMS slå hestene ihjel. Med det nye foder ønsker de to venner at gøre foderet så naturligt som muligt. Foderet består af et grundfoder, som tilsættes forskellige planter afhængig af hestens behov.

Problemet er, at meget hestefoder i dag er tilsat forskellige fyldstoffer, som ikke er godt for hestene.

Dan Holm Wagener, medejer Nordic Horse.

– Vi prøver at gøre foderet så…

Læs hele artiklen om hestefoderet her: https://www.tvsyd.dk/artikel/nyt-foder-skal-forhindre-livsstilssygdomme-hos-heste

Scroll to Top
Scroll til toppen